Kontaktlinser och syn

Upptäck användbar information av olika slag beträffande kontaktlinser och din syn.

CooperVision strävar efter att förbättra människors syn varje dag. Vi är ett av de världsledande företagen inom kontaktlinsbranschen och syn är vår passion – och den passionen vill vi att du också ska känna!

Förutom att vi samarbetar med optiker runtom i världen, vill vi hjälpa kontaktlinsanvändare som du att hålla sig ajour med ögonhälsa och våra senaste innovationer inom synkorrigering. Kanske kan informationen här till och med öppna dina ögon för nya möjligheter. Ta en titt!

Synkorrigering

Det är en fascinerande process mellan dina ögon och din hjärna som gör det möjligt för dig att se. Det är inte undra på att det krävs en medicinteknisk produkt – till exempel en kontaktlins – för att korrigera synfel som närsynthet (myopi), översynthet (hyperopi), astigmatism och ålderssynthet (presbyopi). I den här delen kan du läsa om vanliga synfel och hur kontaktlinser kan hjälpa.

Läs mer om Synkorrigering

Ögonhälsa

Ögat är ett komplext organ. Därför är det viktigt att du låter en optiker undersöka dina ögon regelbundet för att se till att de förblir friska. Precis som när det gäller alla andra aspekter av din hälsa är det också viktigt att du håller dig informerad. I den här delen hittar du användbar information, inklusive svaren på ett stort antal vanliga frågor.

Läs mer om Ögonhälsa