I hela världen – och på hemmaplan

Vi på CooperVision är passionerade i vår roll som globala medborgare. Samtidigt som vi säljer produkter i över 130 länder*1 runtom i världen arbetar vi för att hjälpa människor överallt till bättre syn, samt stärka de samhällen där vi är verksamma genom såväl filantropi, samhällsservice och kommersiella aktiviteter. Vi är dessutom djupt engagerade i vår planets välbefinnande och genomför en rad olika program inom hållbarhet och resursbevarande vid våra anläggningar runtom i världen.

Global sponsor av Optometry Giving Sight

CooperVision är en ledande sponsor av Optometry Giving Sight (OGS) som är ett globalt initiativ som grundades 2003 och syftar till att hjälpa de 1,22 miljarder människor världen över, inklusive tiotals miljoner barn, som är blinda eller synskadade på grund av brist på tillgång till ögonundersökningar och okorrigerade synfel.

 

Insamlingsevenemang på platser där CooperVision är verksamma, ett patientrabattprogram, orsaksrelaterade marknadsföringskampanjer och en årlig matchning av medarbetarnas donationer har genererat över 3 miljoner dollar i bidrag till OGS.

Program som stöds av OGS på sex kontinenter har:

  • Försett över 7,6 miljoner människor med grundläggande ögonvård
  • Utbildat över 14 000 personer inom ögonvård
  • Bidragit till etableringen av över 130 syncenter

Varje år agerar en medarbetare CooperVision-ambassadör och arbetar tillsammans med OGS med ett uppsökande program för att se hur vårt stöd och våra bidrag påverkar dem som behöver hjälp runtom i världen.

Lisa Jenkins, tillverkningskoordinator på vår produktionsanläggning i Storbritannien, reste till Uganda som CooperVisions OGS-ambassadör 2018.

Samhällsengagemang

Tusentals CooperVision-anställda bor och arbetar i hundratals samhällen runtom i världen. Vi samarbetar med lokala organisationer och uppmuntrar våra anställda att delta i lokala kultur-, miljö- och välgörenhetsprojekt som är särskilt betydelsefulla för våra anställda och deras familjer.

Omtanke om vår planet

Hållbarhet och resursbevarande genomsyrar CooperVisions verksamhet varje dag. Pågående program vid våra anläggningar runtom i världen ger mycket goda resultat vad gäller att spara och återanvända vatten, spara energi, återvinna och minska användningen av tillverkningsmaterial.

  • Våra verksamheter i Rochester, New York, drivs med 100 % förnybara energikällor
  • Vår produktionsanläggning i Alajuela, Costa Rica och vårt distributionscenter i Madrid, Spanien har uppnått LEED-certifieringar för sin miljömedvetna design och drift
  • Vid vår produktionsanläggning i Puerto Rico har ett vattenåtervinningsprogram sparat 63 miljoner liter vatten per år och minskat behovet av det vatten som staden tillhandahåller med 35 %

2019 utökade vi vårt engagemang genom att börja samarbeta med andra stora företag, privata institutioner och regeringar runtom i världen i linje med FN:s globala mål, som syftar till att uppnå en bättre och mer hållbar framtid under det närmaste decenniet.