Bra för planeten. Bra för verksamheten.

Vi arbetar för att minimera miljöpåverkan och arbeta mer hållbart eftersom det är det rätta att göra – för våra anställda, våra kunder, vår verksamhet och vår planet. CooperVision prioriterar miljömässigt ansvarsfulla metoder inom fyra viktiga områden: vatten, energi, återvinning och människor, allt från produktionsförbättringar utformade för att spara vatten till insatser som återvinner nästan 100 % av plasten som används i produktionen.

Spara vatten

Arbeta kontinuerligt för att minska förbrukningen, öka bevarandet och skydda viktiga resurser.

Läs mer »

Bevara energi

Hitta sätt att minimera energiförbrukning, använda rena energiresurser och dela bästa praxis med likasinnade företag.

Läs mer »

Minska, återanvända, återvinna

Minimera vår påverkan genom att använda mindre och återvinna mer av de material som behövs för att tillverka och distribuera våra produkter.

Läs mer »

Stärka människor

Stödja våra anställda och lokala samhällen genom program som uppmuntrar individuell förvaltning och främjar en miljömedveten arbetsplats.

Läs mer »

Plastneutrala kontaktlinser

Vi har gjort våra endagslinser plastneutrala genom vårt partnerskap med Plastic Bank®.

Läs mer »

 

Erhållit en prestigefylld LEED-certifiering i Costa Rica

Vår fabrik för kontaktlinstillverkning på 16 000 kvadratmeter i Alajuela har belönats med den prestigefyllda LEED Silver-certifieringen för sin miljömedvetna design och sin miljömedvetna verksamhet.

Europeiska anläggningar får BREEAM & LEED-certifieringar

Tre av våra europeiska anläggningar har fått prestigefyllda certifieringar för sin hållbara design och verksamhet, inklusive två positiva BREEAM-betyg och en LEED-certifiering i Spanien och Storbritannien.

Se hållbarhetsnyheter och nyheter; utmärkelser →

CooperVisions hållbarhetsmått kan variera från anläggning till anläggning, med hänsyn till platsberoende externa och interna faktorer.