Vårt engagemang i friskvård

CooperVision strävar efter att förbättra liv runtom i världen. Denna strävan börjar med att stödja hälsan och välbefinnandet hos våra anställda och de samhällen där de bor och arbetar.

Stöd åt våra medarbetare

Vi erbjuder ett gediget, globalt friskvårdsprogram som innehåller ett stort antal aktiviteter och program som organiseras lokalt på våra arbetsplatser runtom i världen som påverkar våra team på ett meningsfullt sätt. På CooperVision har vi en holistisk inställning till friskvård och våra anställda har en aktiv roll i det här långsiktiga programmet.

Anställda inom CooperVision ställer upp som wellness champions. Varje champion utbildas och tilldelas resurser för att leverera programmet till den lokala verksamheten. Wellness champions är en viktig del av friskvårdsaktiviteter de organiserar evenemang som hälsomässor, motionslopp, klädinsamlingar, träningsaktiviteter och hälsokost-dagar.

Samhällsstöd

På CooperVision strävar vi efter att ge tillbaka till de samhällen där vi bor och arbetar. Vi samarbetar med organisationer som har betydelsefull inverkan lokalt och globalt och delar vårt engagemang i att främja hälsosammare liv, samhällen och miljöer.

Vi uppmuntrar våra medarbetare att delta i lokala kultur-, miljö- och välgörenhetsprojekt som är särskilt meningsfulla för dem; från park- och strandstäddagar och kläd- och matinsamlingar, till evenemang för lokala välgörenhetsorganisationer och hundratals andra viktiga ändamål.

CooperVisions forsknings- och utvecklingsteam i Kalifornien gick samman med den lokala, ideella organisationen Kids Against Hunger för att packa över 11 000 måltider till barn i San Fransisco Bay Area. 

CooperVision i Frankrike sponsrade ett Color Run-lopp som samlade in pengar till Adrien Association, som hjälper sjuka barn i nöd. De insamlade pengarna användes för att låta barnen uppleva en rolig dag i en av Paris nöjesparker. 

CooperVisions ledningsgrupp i Japan stöttade Shanti Volunteer Association genom att donera målarböcker för barn till flyktingläger i sju asiatiska länder. 

CooperVisions team i Puerto Rico gick samman med Scuba Dogs för att städa bort skräp från en lokal strand som en del i International Coastal Cleanup.