Vad är skillnaden mellan dagligt bruk och flexibel användning?

Daglig användning innebär att kontaktlinserna bärs under dagen och måste tas ut vid sänggåendet. Linser för flexibel användning är tunnare eller har högre vätskehalt och släpper därmed igenom mer syre till ögat. Linserna kan därför användas hela tiden, även på natten, i upp till 30 dagar. Optikern avgör om flexibel användning kan vara lämpligt för dig.

Vad är skillnaden mellan engångslinser och planerade utbyteslinser?

Engångslinser ska användas en gång och därefter kastas, medan planerade utbyteslinser används under en föreskriven tid och byts ut regelbundet.

Hur länge ska jag använda mina linser?

Din optiker ordinerar hur länge du ska använda dina linser. Detta schema baseras på din hornhinnas hälsa, din livsstil, dina önskemål och vilken typ av lins du vill använda.

Jag kan inte hitta den optiker som ordinerade mina CooperVision-linser senast. Vad ska jag göra?

Använd funktionen ”Hitta en optiker” för att hitta en optiker nära dig som ordinerar linser från CooperVision.

Kan jag beställa linser från CooperVision eller få ett provpar?

Eftersom kontaktlinser är medicintekniska produkter och regleras av amerikanska FDA, förhindrar regler och föreskrifter att CooperVision säljer eller lämnar ut linser till andra än legitimerade optiker. Vi har därför inte möjlighet att hantera beställningar från konsumenter. Kontakta din optiker om du vill ha provlinser eller ett recept. Optikern kan hjälpa dig med ditt kontaktlinsinköp och behov av provlinser.

Har ni kontaktlinser för afaki i det planerade utbytesprogrammet?

Våra kontaktlinser Hydrasoft® Toric Options och Sphere Options är avsedda för användare med afaki och byts kvartalsvis. Vi rekommenderar att du talar med den optiker som ordinerade dina linser och frågar om du kan byta till Hydrasoft.

Jag har genomgått en laseroperation och nu vill jag ha kontaktlinser. Vad ska jag göra?

Prata med en optiker om möjligheten att använda kontaktlinser. Optikern är den som bäst kan ge dig råd om glasögon jämfört med kontaktlinser baserat på dina individuella behov.

Jag har tänkt fråga efter CooperVisions toriska kontaktlinser. Måste jag betala för varje lins när jag provar dem?

Optiker fastställer avgifterna för de kontaktlinser som de säljer. Dessa avgifter gäller endast mellan optikern och kunden. Vi garanterar att CooperVision tillhandahåller garantiprogram för våra toriska kontaktlinser. Be din optiker kontakta oss om våra policies.

Jag använder linser från CooperVision som inte finns med på webbplatsen. Jag vill köpa mina linser online. Var kan jag köpa mina linser från CooperVision?

Eftersom kontaktlinser är medicintekniska produkter och regleras av amerikanska FDA, förhindrar regler och föreskrifter att CooperVision säljer eller lämnar ut linser till andra än legitimerade optiker. Om du vill beställa linser måste du kontakta en optiker. Optikern beställer därefter dina linser eller remitterar dig till ett alternativt försäljningsställe.

Fler artiklar