I takt med att vi åldras förändras våra ögon. För att följa upp detta är det viktigt att besöka din optiker minst en gång årligen, om inte denne rekommenderar något annat.

Men om du inte har en optiker då? Vi finns här för att hjälpa dig!

Om du letar efter kontaktlinser för att du ser dåligt vill du förmodligen hitta en optiker. En optiker tillhandahåller rutinmässig vård, som till exempel synkontroller. En oftalmolog är en läkare som kan utföra kirurgiska ingrepp i ögat vid mer allvarliga problem.

Här följer fler tips på hur du hittar rätt optiker för dig.

Välja en optiker i ditt område

Oavsett  var du söker din optiker så kommer här litet tips och råd för ett antal olika sökmetoder:

Tänk igenom vilka behov av ögonvård som finns i din familj – om du har barn kanske du vill hitta en optiker som passar både dig och dina barn. Detta kan göra allt mer praktiskt för alla. Tänk på samma sätt igenom hur långt du måste resa och hur detta påverkar ditt behov av ledighet från arbete och skola vid besök.

Rådfråga dina vänner – ring eller fråga dina vänner i dina sociala nätverk. Var den här optikern lyhörd inför dina behov? Har den där optikern bra öppettider? Fråga om allt som är viktigt för dig.

Ring optikern – ställ gärna frågor. Ta reda på vad som gäller för eventuella försäkringar, fråga om detta innan du beställer tid. Andra lämpliga frågor kan innefatta: Hur länge har ni varit verksamma? Har ni en barnvänlig praktik? Vad har ni för öppettider? Har ni en hemsida som jag kan gå in på?

När du väljer optiker är det viktigt att tänka igenom en rad faktorer och ställa många frågor. Du är trots allt en egen individ med egna individuella behov. Både du och din optiker vill ditt bästa.

 

Informationen i den här artikeln ska inte ses som medicinska råd och är inte heller avsedd att ersätta rekommendationer från medicinska fackmän. Kontakta din optiker om du har specifika frågor.

Fler artiklar