De första veckornas linsupplevelse är avgörande för en ny linsanvändare. Först och främst måste deras ögon vänja sig vid de nya linser som de har lagt ner mycket tid och pengar på. Dessutom ska de också vänja sig vid nya rutiner som isättning, urtagning, rengöring och skötsel av linserna.

Du får säkert ofta höra från kunder att obehag är den främsta orsaken till varför de slutar använda linser. Många källor till obehag har att göra med felaktig hantering och rengöring av linserna, eller att kunden inte följer den av optikern rekommenderade bärtiden.

Därför har vi lagt in resurser på vår kundwebb som hjälper kunderna att vänja sig vid linserna och skaffa sig sunda, konsekventa skötselrutiner. Guida kunderna till Hjälp för nya linsanvändare där de kommer att hitta tydliga, lättfattliga tips för hur man sätter i linserna första gången, korrekt rengöring och skötsel, samt vad man ska vara uppmärksam på under de första dagarnas linsanvändning. Det finns också illustrerade guider med anvisningar steg för steg samt videoklipp.

Du kan också ladda ned och dela ut den här påminnelsen att gå in på ”Hjälp för nya linsanvändare” varje gång du skriver ut ett nytt linsrecept. Kunden kan då sätta upp den på badrumsspegeln eller kylskåpsdörren och på så sätt få in vanan med de så viktiga skötselrutinerna. Den här resursen är en del i vår strävan att hjälpa dig ge dina kunder bästa möjliga service.