I vår utveckling av det synvetenskapliga fältet har vi ett fortsatt fokus på att tillhandahålla teknik som är till verklig nytta för användarna av våra kontaktlinser.

Ett litet smakprov av våra framsteg innefattar:

Smart Silicone™ – ett genombrott i linsvärlden! Genom ett unikt nätverk av silikonkanaler för effektiv syretransmission och optimerad linsprestanda. Detta gör det möjligt att arbeta med hydrofila linser, vilket resulterar i en effektiv användning av silikon och en hög grad av syregenomsläpplighet.

Slutresultatet är en lins som ger kliniskt bevisad nöjdhet i fråga om komfort, hälsa och hantering.

Aquaform®-teknologi – denna teknik ger ett naturligt vätbart material som skapar vätebindningar med vattenmolekyler. Detta gör att vattnet hålls kvar inne i linsen vilket gör den vätbar utan behov av ytbehandlingar eller vätningsmedel.

Syre transporteras effektivt genom linsen med hjälp av unika silikonmakromerer som ger långa silikonkedjor. Denna unika silikonmakromer har ett minskat antal molekylära bryggor, vilket gör den mjukare och mer flexibel än första generationens silikonhydrogellinser.

Den här spännande tekniken finns endast via CooperVision i våra kontaktlinsserier Avaira® och Biofinity®.

PC Technology™ – enkelt uttryckt hjälper PC Technology våra Proclear®-linser att bevara fukten med 96 % hela dagen och håller dem fuktiga och bekväma.

Proclear kontaktlinser är faktiskt det enda linsmaterial som godkänts av amerikanska FDA för påståendet: "Kan ge ökad komfort för kontaktlinsanvändare som upplever lätt obehag eller symtom på torrhet vid linsanvändning".

Detta är som sagt bara ett litet smakprov på vad vi gjort för att föra utvecklingen av kontaktlinser framåt och ge både användare och optiker ökad komfort och fler fördelar.