Optometry Giving Sight

Idag är mer än 600 miljoner människor blinda eller synskadade på grund av att de saknar till gång till ögonundersökningar eller synhjälpmedel, som ett enkelt par glasögon.

Optometry Giving Sight vill förändra detta till det bättre, och det vill vi också.

Optometry Giving Sight är en global organisation som hjälper till att förbättra, synen för människor och, i vissa fall, ge dem synen tillbaka. Sedan 2007 har de bidragit med mer än 6,5 miljoner US-dollar till 57 projekt i 32 länder och försett mer än 4 miljoner människor med grundläggande ögonvård, utbildat mer än 2 614 personer inom ögonvård och stöttat etableringen av mer än 1 100 syncenter och optiska laboratorier.

Målsättningen är att bekämpa blindhet och nedsatt syn genom att tillhandahålla något som många av oss tar för givet: tillgång till professionella ögonundersökningar och korrigerande linser.

För att stödja denna behjärtansvärda sak donerade CooperVisions medarbetare i världen 47 137,86 US-dollar som ett led i Optometry Giving Sights kampanj World Sight Day Challenge 2012. Vårt moderbolag – CooperCompanies – matchade därefter detta belopp och höjde summan till totalt 100 000 US-dollar. CooperVision är dessutom fast global platinasponsor.

Vi har gjort det lätt för dig också att hjälpa till. Vi har välkomnat personer som köper rabatterade kontaktlinser och donerar hela eller delar av CooperVisions kontaktlinsrabatt för att hjälpa Optometry Giving Sight att fortsätta sitt arbete.