February 01, 2014

Detta ger optiker tillgång till silikonhydrogellinser med marknadens mest omfattande utbud av sfäriska styrkor för komfort dygnet runt. Hela månaden.

CooperVision, en av världens mest innovativa tillverkare av mjuka kontaktlinser, lanserar nu ett nytt kontaktlinsmärke Biofinity® XR. Med detta tillägg till den populära silikonhydrogellinsen (comfilcon A) får Biofinity ett betydligt större utbud av sfäriska styrkor och ger optiker möjlighet att enkelt öka antalet tillpassningar av månadslinser. Detta innefattar användare med kraftig hyperopi eller myopi (över- eller närsynthet) som för närvarande använder andra linsmärken eller glasögon.

Biofinity XR kontaktlinser kommer att finnas i styrkor från +8,50 till +15,00 (0,50 steg) och -12,50 till -20,00 (0,50 steg). Det befintliga Biofinitysortimentet kommer även i fortsättningen att finnas i styrkor från +8,00 to -12,00.

Biofinity XR ger optiker ytterligare en möjlighet att göra den till förstahandsvalet bland månadslinser, vare sig det handlar om uppgradering eller att introducera ett brett spektrum av glasögonanvändare till mjuka kontaktlinser, säger dr Juan Carlos Aragon, Senior Vice President för Global Professional & Clinical Affairs vid CooperVision. Den avancerade designen i både Biofinity XR och Biofinity kontaktlinser gör det lätt för optiker att lyckas med tillpassningen, även på användare med mer extrema behov, fortsätter dr Aragon.

Användare som använder produkter i vårt utökade sortiment efterfrågar ofta alternativ som är mer återfuktande och släpper igenom syre bättre. I och med lanseringen av Biofinity XR från CooperVision kan vi äntligen erbjuda dem en ny produkt som ger en bättre linsupplevelse, säger, Joseph Atkins, OD vid Today’s Eyecare i Lafayette i den amerikanska delstaten Louisiana.

Det förväntade resultatet är minskad tid hos optikern, allmänt högre kundnöjdhet och en ännu större trygghet när det gäller att förskriva Biofinity.

Biofinity och Biofinity XR med Aquaform® Comfort Science kombinerar en unik balans av hög syregenomsläpplighet, högt vätskeinnehåll, ett naturligt vätbart material som minskar avlagringarna för komfort hela dagen, samt optimal modulus för en mjukare, mer hanterbar kontaktlins. En hög syregenomsläpplighet gör att kontaktlinsen andas bättre och ger en hälsosammare linsupplevelse. Till skillnad från andra silikonhydrogellinser håller sig Biofinity kontaktlinser fuktiga under hela linscykeln, utan behov av ytbehandling eller vätningsmedel.

PRESSKONTAKT: Charlotte Antmarker
KONTAKTUPPGIFTER: cantmarker@coopervision.se
+46 (0)70 – 223 93 43