Du har förmodligen sett termen Aquaform®-teknologi på våra produkter och undrat vad det egentligen betyder. Det är inte bara en, utan en kombination av materialtekniker som resulterar i en unikt bekväm och högpresterande kontaktlins från CooperVision.

Själva linsmaterialet Aquaform har många egenskaper som tillsammans skapar en optimal linsupplevelse.

När  en kontaktlins inte andas ordentligt blir de små röda blodkärlen i ögonvitan mer framträdande då de sträcker sig efter mer syre, på liknande sätt som en växt i skuggan sträcker sina grenar mot solljuset. Materialet i kontaktlinser med Aquaform-teknologi har hög syregenomsläpplighet så att dina ögon håller sig vita och friska.

En annan egenskap är vad vi kallar låg modulus. Modulus är kontaktlinsens grad av flexibilitet. Ju lägre modulus, desto mjukare och mer flexibel är linsen.

Molekylstrukturen i linsmaterial med Aquaform-teknologi ger inte bara en enhetlig vätbarhet som skapar en jämn linsyta, utan också naturlig vätbarhet. Andra kontaktlinser kan ha artificiella beläggningar och vätningsmedel som försvinner med tiden. Silikonmakromererna i kontaktlinser med Aquaform-teknologi binder vatten i linsen och håller den fuktig även efter långvarig användning.

Förutom linsmaterialet har också linsens form stor betydelse för kvaliteten på linsupplevelsen. Kontaktlinser med Aquaform-teknologi är utformade med optimerade runda kanter som minskar påverkan på ögats bindhinna. Det hindrar med andra ord linsen från att gnida för mycket på insidan av ögonlocket och ger därmed en högre grad av komfort.